10 причини да купим работно облекло

20 януари 2023
10 причини да купим работно облекло

        Работното облекло служи да ни защитава по време на работа, да издържа на условията в работната среда и т.н. Трябва да пасва добре и да е удобно - това позволява свобода на движение и дава увереност в работата.

   Би било тривално да се спрем на задължението на работодателя да осигурява работно облекло за персонала - това е ясно. Но ето ви и 10 причини да закупите работно облекло, като вероятно ще откриете и тази, която ви допада:

 

  1. Поддържане на безопасността на персонала

   Разбира се най-важната причина да купувате работно облекло за вашия персонал е да се уверите, че е правилно защитено. Някои служители имат по-очевидни нужди от други, например всеки, който работи в индустриална или медицинска среда, кухня, работи по пътя или на работна площадка. Но дори търговските среди и офисите могат да имат изисквания за безопасно работно облекло, ако имат товарна платформа, фабричен етаж или други подобни. И всеки персонал, участващ в период на навлизане/напускане на изложението, също ще изисква предпазни жилетки и евентуално каски.

 

  1. Безопасност на посетителите

   Бизнесите, които имат посетители, идващи в среда, която изисква защита по здравословни или други причини, ще намерят резервни предпазни жилетки и облекло за еднократна употреба като просто решение. Личните предпазни средства за еднократна употреба (ЛПС), като предпазни очила и тапи за уши, санитарни терлици също могат да бъдат рентабилен начин за обслужване на нуждите на посетителите.

 

  1. Еднородност

   Наличието на униформено облекло на персонала означава, че можете да контролирате как се обличат служителите, без да се подчинявате на тяхното тълкуване на правилата за облекло, елиминирайки онези неудобни разговори за приличен външен вид. Униформа от тениска с яка или дори обикновена тениска, подходящ панталон и в някои случаи престилка предлагат сплотен и последователен външен вид. За работните места със задължителна униформа работодателят трябва или да я предостави безплатно, или да предостави надбавка за закупуването на униформата. Купуването от името на персонала ще гарантира, че това е правилната униформа, а не по-евтина алтернатива с по-ниско качество, и може да доведе до по-добра покупателна способност въз основа на обема.

 

  1. Подпомагане на клиентите да идентифицират персонала

Когато членовете на персонала могат да бъдат идентифицирани бързо и лесно, това успокоява клиентите и ги кара да се чувстват комфортно изпозлвайки вашите услуги. Освен това спестява неудобството и на двете страни един клиент да сбърка друг със служител. Като облечете служителите си в униформа, те веднага се разпознават. Добавянето на вашето лого към фирмените цветове, както много фирми са направили успешно, ще помогне на вашия персонал да се открои.

 

  1. Подобрени възприятия и печалби

   Първото впечатление е важно и начинът, по който вашият екип се представя, незабавно и може би дори завинаги ще създаде впечатление в съзнанието на всеки, който се занимава с вашия бизнес. Нашите очаквания относно нивото на обслужване, което ще получим, или професионализма на компанията, с която работим, се влияят от това как е облечен персоналът. Доказано е например, че клиентите са готови да плащат по-високи цени в заведения с изискано облечен и униформен персонал. Като инвестирате в качествени и последователни униформи на персонала, можете да контролирате както вътрешните, така и външните възприятия на вашата компания и дори да подобрите печалбите. Можете също така да демонстрирате доверие и квалификация чрез начина, по който се обличате, което прави униформите на персонала от съществено значение за професионалистите.

 

  1. Отборен дух

   По същия начин, по който униформата носи чувство за идентичност и принадлежност на членовете на спортния клуб, униформата на персонала насърчава екипния дух и фирмената култура сред колегите. Еднаквото носене на едно и също облекло помага на работниците да се идентифицират един с друг и с вашата компания. Гордостта, която това вдъхва, доказано води до по-голям успех за компанията, както и до повишена лоялност на служителите.

 

  1. Представяне на персонала

   Предоставяйки униформа като работно облекло за вашия персонал, можете да подобрите тяхната ефективност, умения за вземане на решения и поведение. Премахването на необходимостта от избор на облекло, което да носят, спестява време на работниците и им помага да вземат по-добри решения. Според психологията, умората от вземане на решения, състояние, при което качеството на нашето вземане на решения се влошава с всяко взето решение, може да бъде облекчена чрез премахване на ненужните решения, като например какво да облечем.

 

  1. Сезонно работно облекло

   Компаниите, които провеждат срещи на персонала, конференции или изложения, може да изискват носенето на маркова униформа само при тези случаи. Или може би искате специално проектирана униформа за коледна търговия, пролетен карнавал, тържества за годишнина на вашата компания или друг специален повод. Поло тениските например предлагат професионална визия на страхотна цена.

 

  1. Ефективен маркетингов инструмент

   Търсите изключително ефективна маркетингова инициатива? Разширете брандирането на вашата компания до персонала си за резултати, които изпреварват медийната реклама. Проучванията показват, че марковите униформи са по-ефективни като маркетингов инструмент от „реклама в интернет, вестници, телевизия, радио и билбордове“, като анкетираните респонденти намират униформите за най-малко 55% по-ефективни. Вашите служители са вашата марка и популяризирайте марката си винаги, когато те са в униформата си.

 

  1. Брандирани продукти

   Като се има предвид тази ефективност като маркетингов инструмент, защо не го приложите и на клиентите си? Работното облекло може да предостави решение за вашите изисквания за маркови стоки. Продайте поло тениски или шапки с прандирано лого върху тях като допълнителен поток от приходи или ги използвайте като подаръци. Така или иначе ще направите ходещи билбордове на най-големите си фенове.